Text Size
Marţi, Ianuarie 16, 2018
Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish
Coalitia Asociatiilor Femeilor de Afaceri
Presa

Business Woman: ASOCIAŢIA FEMEILOR ÎNTREPRINZĂTOARE din ROMÂNIA – GALAŢI 


„În anul 2000, prietena mea Laura Angheluţă, care lucra pe atunci la Fundaţia pentru Promovarea Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (F.P.I.P.M.M) a Camerei de Comerţ din Galaţi şi care acum este membră în asociaţie, m-a înregistrat în calitate de participant la prima conferinţă naţională a femeilor de afaceri, organizată la acel moment de C.I.P.E România. La început nu am vrut să particip, consideram că o să-mi pierd timpul. Dar acolo am avut o surpriză deosebit de plăcută. Am întâlnit peste o sută femei de afaceri, sala vibra de energia şi entuziasmul lor, atmosfera era absolut deosebită. Se simţea o forţă, o putere care te făcea să crezi că orice gândeai ar fi posibil să realizezi. O parte dintre femeile de afaceri pe care le-am întâlnit erau reprezentantele unor asociaţii de femei. Când am simţit atâta energie şi entuziasm, mi-am spus că vreau să fac parte şi eu dintr-o astfel de asociaţie şi că la Galaţi trebuie să existe o asociaţie a femeilor de afaceri. La început, împreună cu prietenele mele Mihaela Jantea şi Petriţa Hamza, am fost membre în asociaţia A.F.I.R., din Bucureşti, dar începând cu anul 2004, împreună cu acestea am fondat Asociaţia Femeilor Întreprinzătoare din România – Galaţi (A.F.I.R. – Galaţi), asociaţie nonguvernamentală, apolitică, nonprofit, independentă.”

Interviu cu Gabriela Chiriac, Preşedinte A.F.I.R. – Galaţi

Ce tipuri de business-uri  sunt reprezentate în asociaţie/ în ce domenii activează membrele asociaţiei?

Cel mai reprezentativ domeniu este cel medical/sanitar, probabil şi pentru că, prin natura lui, este aproape de om aşa cum este şi o asociaţie. Sunt şi alte domenii în care activează membrele, respectiv: terapii alternative – biorezonanţă, construcţii navale, consultanţă financiară şi management, artă populară, administraţie publică, învăţământ superior, construcţii. Membrele asociaţiei provin atât din sectorul privat, cât şi din sectorul de stat.


Citeşte mai mult...

Cu ocazia Conferintei CAFA 2011, au aparut in presa mai multe articole:

Monitorul de Galati: Conferinta a COALITIEI ASOCIATIILOR FEMEILOR de AFACERI din ROMANIA - EDITIA a-IX-a

  Cu ceva vreme în urmă am primit o invitaţie pentru a participa la un eveniment care mi s-a părut din start a fi interesant. Din păcate, câteva probleme de serviciu m-au ţinut ţintuită la redacţie. Am primit, însă, ulterior, un semn de la organizatori, care probabil au vrut să-mi răsucească elegant cuţitul în rană. Glumesc, desigur... Citind despre modul în care a decurs evenimentul respectiv, m-am simţit mândră că sunt gălăţeancă. Şi se pare că nu sunt singura...

  Dar să vă spun despre ce este vorba: în zilele de 3 şi 4 iunie a avut loc în municipiul Galaţi Conferinţa Naţională a Coaliţiei Asociaţiilor Femeilor de Afaceri din România (CAFA), în organizarea Asociaţiei Femeilor Întreprinzătoare din România (AFIR) Galaţi, cu tema „Tu eşti schimbarea”, la care au participat 55 de femei de afaceri reprezentante a 11 asociaţii din ţară. La această a noua ediţie, femeile de afaceri şi-au propus să găsească modalităţi concrete prin care pot contribui la schimbarea în bine a comunităţilor locale în care îşi desfăşoară activitatea. Am aflat că au participat asociaţii ale femeilor din Galaţi, Timişoara, Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Vâlcea, Călăraşi... fiecare cu propria denumire, dar toate având un numitor comun: femeile cu iniţiativă în domeniul economic şi-au unit forţele pentru a putea face mai mult.

  Nu mai e un secret că modelul actual al femeii de afaceri din România presupune implicarea în toate domeniile: familie, carieră profesională, politică şi comunitate. Se pare că femeile de la Galaţi au dovedit că pot să le facă pe toate, pentru că la final au primit aprecieri din partea colegelor din ţară pentru modul cum au organizat evenimentul de aici.

  Preşedinta AFAR - Timişoara, Maria Grapini, originară din Galaţi, la sfârşitul evenimentului, în timpul unei plimbări pe Dunăre cu o navă de agrement, i-a mărturisit preşedintei Asociaţiei Femeilor Întreprinzătoare – Galaţi, Gabriela Chiriac: "Îţi spun că m-ai făcut să mă mândresc că sunt gălăţeancă". Ce-i drept, la Galaţi se întâmplă în ultima vreme şi lucruri frumoase. Merită să vorbim despre ele.

  Scris de Mirella Aur - Marţi, 07 Iunie 2011

   Viata libera:  Antreprenoriat  FEMEI DE SUCCES IN AFACERI

   Deşi stereotipul potrivit căruia lumea afacerilor este un domeniu exclusiv masculin este destul de răspândit, realitatea este cu totul alta.

   O dovadă în acest sens este şi organizarea, în perioada 3 – 4 iunie, la Galaţi, a Conferinţei Naţionale a Coaliţiei Asociaţiilor Femeilor de Afaceri din România (CAFA).

   La evenimentul organizat de Asociaţia Femeilor Întreprinzătoare din România (AFIR), filiala Galaţi, au participat nu mai puţin de 55 de delegaţi, reprezentând 11 asociaţii din ţară.

   „Obiectivul conferinţei din acest a fost discutarea modalităţilor concrete în care asociaţiile de femei pot contribui la schimbarea în bine a comunităţilor locale în care îşi desfăşoară activitatea. De asemenea, au fost abordate şi teme privind modalităţile de dezvoltare a antreprenoriatului feminin sau buna colaborare cu autorităţile”, a declarat Gabriela Chiriac, preşedinta AFIR Galaţi.

   Conferinţa naţională a femeilor de afaceri a fost de asemenea şi un prilej pentru identificarea unor noi oportunităţi de afaceri sau de prezentare a unor oferte de colaborare.

   Scris de Ovidiu Amălinei - Miercuri, 08 Iunie 2011

   Adevarul de seara: Galatiul gazduieste, timp de doua zile, conferinta CAFA

   Peste 50 de femei antreprenor din toată ţara vor fi prezente la cea de-a IX-a ediţie a Conferinţei Coaliţiei Asociaţiilor Femeilor de Afaceri. Manifestarea are loc astăzi şi mâine, la Hotel Mercur.

   La eveniment sunt aşteptate să participe femei de afaceri reprezentante a 20 de asociaţii din ţară.

   Coaliţia Asociaţiilor Femeilor de Afaceri (CAFA) îşi propune să sprijine dezvoltarea potenţialului managerial al viitoarelor femei de afaceri, să promoveze femeile în posturi de conducere, să contribuie la îmbunătăţirea mediului de afaceri românesc", a declarat Gabriela Chiriac, preşedinta Asociaţiei Femeilor Întreprinzătoare din România, filiala Galaţi.

   Obiectivul conferinţei din acest an îl reprezintă dezbaterile despre modalităţile concrete în care asociaţiile de femei pot contribui la schimbarea în bine a comunităţilor locale în care îşi desfăşoară activitatea.

   Una dintre realizările importante ale Coaliţiei îl reprezintă introducerea documentului unic pentru plata taxelor către bugetul statului, promovat şi susţinut intens de Asociaţia Femeilor Anteprenor din Timişoara şi de Asociaţia Femeilor Anteprenor din Galaţi.

   Scris de Corina Dobre - Sambata, 03 Iunie 2011

   Monitorul de Galati: Conferinta a COALITIEI ASOCIATIILOR FEMEILOR de AFACERI din ROMANIA - EDITIA a-IX-a

    Cu ceva vreme în urmă am primit o invitaţie pentru a participa la un eveniment care mi s-a părut din start a fi interesant. Din păcate, câteva probleme de serviciu m-au ţinut ţintuită la redacţie. Am primit, însă, ulterior, un semn de la organizatori, care probabil au vrut să-mi răsucească elegant cuţitul în rană. Glumesc, desigur... Citind despre modul în care a decurs evenimentul respectiv, m-am simţit mândră că sunt gălăţeancă. Şi se pare că nu sunt singura...

    Citeşte mai mult...

    Pagina 2 din 2

    2
    Următor
    Sfârşit