Text Size
Marţi, Ianuarie 16, 2018
Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish
Coalitia Asociatiilor Femeilor de Afaceri
Asociatiile se prezinta A.F.I.R. Galati

AFIR Galati

Înfiinţată în 2004 din iniţiativa a câtorva întreprinzătoare gălăţence, A.F.I.R.-Galaţi este o organizaţie apolitică, nonprofit, bazată pe voluntariat.

Scopul A.F.I.R. - Galaţi este de a canaliza efortul femeilor pentru promovarea spiritului de iniţiativă şi al gândirii manageriale în rândul acestora, încurajarea antreprenoriatului şi promovarea femeilor în funcţii publice de răspundere, protejarea intereselor comune ale membrelor, formarea şi dezvoltarea profesională a acestora. Implicarea în viaţa publică a Galaţiului s-a făcut remarcată prin activitatea membrelor în cele mai variate domenii: terapii alternative - biorezonanţă, construcţii navale, consultanţă financiară şi management, artă populară, administraţie publică, învăţământ superior, construcţii, medicină, proiectare instalaţii electrice. Membrele A.F.I.R. - Galaţi provin atât din mediul public cât şi din cel privat. Participarea activă la diferite evenimente organizate atât în Galaţi cât şi în ţară, ne-au permis de-a lungul timpului să ne facem cunoscută activitatea şi să ne aducem contribuţia în diferite domenii. Tema „Egalitatea de şanse a femeilor în afaceri” din cadrul conferinţei Egalitatea de şanse – oportunitate pentru dezvoltarea durabilă a judeţului Galaţi, a fost susținută în momentul elaborării Strategiei de Dezvoltare a judeţului Galaţi 2010-2015.

Un alt eveniment care dorim să devină tradiţional pentru A.F.I.R. - Galaţi, constă în informarea cu caracter educaţional şi de prevenţie în domeniul sănătăţii, a tuturor celor interesaţi de propria sănătate, despre tratamentele alternative şi tehnologii care să-i ajute să aibă o viaţă sănătoasă şi echilibrată. Acest eveniment interactiv cunoscut sub numele de „Sănătate şi frumuseţe” reuneşte atât membrele care activează în domeniul medical şi al terapiei alternative, cât şi alte întreprinzătoare locale.

Anul 2011 a fost pentru A.F.I.R. - Galaţi unul deosebit, deoarece a găzduit secretariatul C.A.F.A. (a cărei membră fondatoare este), ocazie cu care a fost întreţinută legătura cu asociaţiile membre, au fost desfăşurate o serie de activităţi specifice, dar nu putem să nu amintim şi conferinţa organizată la Galaţi „TU eşti schimbarea”. Conferinţa a reunit reprezentantele asociaţiilor de la Braşov, Brăila, Bucureşti, Călăraşi, Cluj, Râmnicul Vâlcea, Timişoara, Tulcea şi, bineînţeles Galaţi. Evenimentul a fost deosebit de folositor atât pentru schimbul de idei împărtăşite şi generate între membre, cât şi pentru ocazia de a vizita Galaţiul.

Cum experienţa acumulată în diferite domenii este deosebit de utilă, A.F.I.R. - Galaţi desfăşoară un program de mentoring adresat tinerilor de liceu care doresc să urmeze o anumită profesie. Întâlnirile lunare ale membrelor A.F.I.R. - Galaţi oferă avantajul de a afla ce oportunităţi de finanţare sunt accesibile şi care sunt condiţiile ce trebuiesc îndeplinite pentru a aplica, ce modificări legislative au apărut şi cum afectează activitatea firmelor/instituţiilor, ce programe de dezvoltare antreprenorială și personală sunt în derulare, etc. Totodată sunt organizate o serie de seminarii de informare având ca tematică aplicarea princiipiilor democraţiei participative, practici de guvernanţă asociativă, marketing, standardizare, managementul calităţii.

Pentru anul 2012 asociația și-a propus să participe la programul de formare a „Specialișilor în lobby“, astfel că două membre, Mihaela Jantea și Angela Seserman se pregătesc în cadrul acestei specializări. Un obiectiv pe care A.F.I.R.- Galaţi îl are în anul 2012 îl reprezintă creşterea numărului membrelor, Galaţiul demonstrând de-a lungul timpului că dispune de femei de succes care-şi doresc să se implice în acţiuni de voluntariat, dar şi să se implice în viaţa socio-economică a judeţului.

Puteti afla mai multe date despre A.F.I.R. Galati vizitand site-ul www.afirgalati.ro.