Text Size
Marţi, Ianuarie 16, 2018
Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish
Coalitia Asociatiilor Femeilor de Afaceri

ASOAF BOW

În acest an, Asociaţia ASOAF-BOW a preluat secretariatul Coaliţiei Asociaţiilor Femeilor de Afaceri, urmând să se ocupe pe tot parcursul anului 2012 de corespondenţa şi informarea asociaţiilor în cadrul coaliţiei, de actualizarea site-ului CAFA (www.cafa.ro), organizarea Conferinţei Naţionale a CAFA şi de îndeplinirea programului de activităţi.


Dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale ale femeilor atât în ţară, cât şi în străinatate

ASOAF-BOW  este o asociaţie cu o bogată activitate de când a fost constituită şi până acum. Este un sprijin pentru creşterea importanţei femeilor în economie prin educarea, informarea şi crearea networkingului. ASOAF-BOW  are în acest moment peste 138 de membre. Cele trei membre fondatoare ale ASOCIAŢIEI INTERNAŢIONALE "BUSINESS OPPORTUNITIES FOR WOMEN INTERNATIONAL ASSOCIATION – B.O.W. sunt doamna preşedinte, Elena Laslu, şi cele două doamne vicepreşedinte, Mihaela Belcin şi Maria Stoian. ASOAF –BOW s-a înfiinţat ca urmare a Programului de Training FLOTUS, privitor la activitatea asociaţiilor de afaceri pentru femei, desfăşurat în mai 1999. Asociaţia are în structura sa patru departamente: Instruire, Informare, Marketing şi Teritoriu şi Finanţare.

De la înfiinţare, ASOAF – BOW a desfăşurat activităţi de instruire pentru femei în toate domeniile de activitate din mediul de afaceri, a dezvoltat relaţii de afaceri între membrele organizatiei, dar şi cu membre ale altor organizaţii atât ţară, cât şi din străinătate (Bosnia-Hertzegovina, Spania, Bulgaria), a participat la activităţi de advocacy şi lobby. ASOAF – BOW a luat parte la diverse evenimente organizate de CIPE-USAID, a participat la dezvoltarea unor proiecte Internaţionale (IREX/DOL, WOMEN în BUSINESS, WINNER etc.), a organizat mese rotunde şi dezbateri pe tema dezvoltării abilităţilor antreprenoriale ale femeilor şi a fost membru activ la Conferinţele Internaţionale ale Femeilor de Afaceri organizate de CIPE-USAID, în perioada 1999-2004.

Asociaţia ASOAF – BOW are două filiale cu personalitate juridică: ASOAF – BOW Giurgiu (din anul 2002) şi ASOAF – BOW Constanţa (din anul 2005). 


Dialog social şi civic în democraţia participativă

Asociaţia ASOAF-BOW a găzduit, pe 15 octombrie 2011, workshop-ul "Dialog social şi civic în democraţia participativă", organizat de C.A.F.A., la Bucureşti şi susţinut de lectorul Corina Dragomirescu, de la Academia de Advocacy. La eveniment au participat reprezentante ale asociaţiilor: A.F.A.R Timişoara, A.S.O.A.F – B.O.W, A.F.I.R – Bucureşti, A.S.O.A.F – B.O.W. GiurgiU, A.S.O.A.F – B.O.W. Constanţa, A.F.I.R – Galaţi şi femei de afaceri din Bucureşti.

În cadrul evenimentului au fost prezentate etapele şi modalităţile prin care asociaţiile pot să-şi aducă contribuţia în vederea îmbunătăţirii sistemului legislativ, cum se pot adresa autorităţilor pentru a obţine rezultate. Au avut loc dezbateri pe diverse probleme legislative. Academia de Advocacy a făcut cunoscut că este autorizată să pregătească "Specialişti în activitatea de lobby", specializare care este înscrisă în COR şi pentru care au început deja cursurile de pregătire.


  

ASOAF – BOW  preia ştafeta

Pe 22 noiembrie, asociaţia ASOAF-BOW a participat, la Bucureşti, la întâlnirea de lucru a asociaţiilor membre în Coaliţia Asociaţiilor Femeilor de Afaceri. La întalnire au fost prezente 17 membre reprezentante a şapte asociaţii din cadrul coaliţiei: A.D.A.F. Bucureşti – Cornelia Rotaru, Gabriela Savu, Monica Florea; A.F.A.F.C.I. Braşov – Ştefania Georgia, Maria Puşcaş ; A.F.A.R. Timişoara – Maria Grapini ; A.F.I.R. Bucureşti – Cristina Grigorescu, Luminiţa Sambotin ; A.F.I.R. Galati – Teodora Comănescu, Gabriela Chiriac, A.S.O.A.F. – B.O.W. Bucureşti – Elena Laslu, Irina Manole, Daniela Neculae; A.S.O.A.F. – B.O.W. Constanţa – Daniela Beica.

În cadrul evenimentului a fost prezentat Raportul de activitate pe anul 2011 al secretariatului C.A.F.A., deţinut de A.F.I.R. – Galaţi. Raportul a fost prezentat de Gabriela Chiriac, presedinte al asociaţiei A.F.I.R. – Galaţi. În raport au fost prezentate principalele evenimente desfăşurate de C.A.F.A., care au fost organizate de către A.F.I.R - Galati. Participantele au facut aprecieri pozitive la adresa secretariatului şi a ofiterului de presa. S-a facut mentiunea ca a crescut vizibilitatea coalitiei şi s-a imbunatatit comunicarea în cadrul coalitiei.

A.F.I.R. – Galaţi, prin delegaţia care a fost prezentă la întâlnire a predat secretariatul coaliţiei, pe anul 2012, asociaţiei A.S.O.A.F. – B.O.W., Bucureşti, condusă de Elena Laslu.

Asociaţia Femeilor Universitare, reprezentant Tatiana-Lia Isoo, a prezentat o scrisoare de intenţie a asociaţiei, în vederea aderării, ca membru simpatizant al coaliţiei şi a pus la dispoziţie documente de constituire ale asociaţiei. S-a supus la vot şi toate asociaţiile prezente, care sunt asociaţii membre fondatoare au fost de acord cu acceptarea ca membru simpatizant a A.F.U. şi inscrierea pe site-ul coaliţiei.

Sprijinirea tinerelor talente

În anul care tocmai a trecut, BOW a fost iniţiatoarea mai multor proiecte importante. Unul dintre acestea a fost cel dedicat sponsorizării unor tinere talente care practică dans sportiv- categoria copii. Evenimentul a avut loc în data de 6 decembrie 2011, zi în care şi Moş Nicolae premiază copiii.

Membrele asociaţiei ASOAF-BOW şi ZONTA CLUB Bucureşti au sărbatorit împreuna începutul unui Şirag de Sărbători de Iarna, unde s-au ascultat colinde, a fost vizionat un spectacol susţinut de copii talentaţi în arta dansului, s-au bucurat de timpul petrecut împreuna şi de atmosfera plăcută care pregătea sosirea anului 2012.

În luna noiembrie 2011, asociaţia ASOAF-BOW a primit o sponsorizare cu cinci titluri de cărţi de călătorie de la doamna Julia Maria Cristea pentru a fi donate participantilor la evenimentul din decembrie. Membrele asociaţiei au fost foarte încântate când au deschis cadourile şi au vazut ca Moş Nicolae le-a adus câte un set de patru titluri de carte din aceasta colecţie.